Pentru comenzi telefonice sau orice informații doriți apelați 0770855880

Culoarea anului 2023

Culoarea anului 2023

VIVA MAGENTA

 Aceasta este culoarea pe care Institutul Pantone a declarat-o în data de 01.12.2022 ca fiind culoarea anului 2023. O nuanță vibrantă, plină de energie, cu rădăcini în roșu, în natură. „O nuanță neconvențională, în raport cu vremurile neconvenționale pe care le trăim”.

Este o culoare care vibrează cu adevărat cu vervă și vigoare, care demonstrează un nou semnal de putere, ceea ce este ceva de care avem cu toții nevoie pentru un viitor mai optimist. Numele culorii în sine îți spune că este o nuanță prin care sărbătorești, o culoare exuberantă care promovează optimismul și bucuria”, a declarat Leatrice Eiseman, director executiv al Institutului PANTONE, pentru revista TIME.

Culoarea descendentă din roșu a fost inspirată din natură, din coloranții de cosenila derivați din insecte, care au fost folosiți încă din secolul al II-lea i.Hr. pentru a impregna nuanțele roșii bogate pe țesături și papirusuri.

Este o schimbare majoră de direcție față de „Very Peri”, culoarea anului 2022, care a fost inspirată de lumea digitală și ecranele telefoanelor mobile. „Viva Magenta” se vrea a fi „o reamintire a lumii primordiale, o șansă de a ne reconecta cu istoria în timp ce ne imaginăm un viitor mai luminos.”
Viva Magenta Este o culoare hibridă, aflată între roșu și violet, între rece și cald, care „încurajează experimentarea, exprimarea de sine fără limite iar purtarea ei este o declarație și o manifestare a propriei rebeliuni în vremuri potrivnice.”, așa cum se arată în comunicatul de presă PANTONE.

În limbaj popular, culoarea anului 2023 ar putea fi descrisă ca un roșu carmin mai rece și mai tern.
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!